Psikiyatrist - Kitap

03:53

Tür: Korku/Gerilim
Goodreads Puanı: 3.96 2724 oy)
Orijinal Adı: Trigger
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviri: Firüzan Gürbüz
Yayınlanma Yılı: 2009
Sayfa Sayısı: 416
Kızı yaşamın en önemli dersini alıyordu şimdi: İnsan, acıya katlanmayı öğrenmeliydi.
*
Kimseye inanma
Kendine bile güvenme
Gerçeği arama
Gerçek seni bulacak

O GELDİĞİNDE, BENİ KORUYACAĞINA SÖZ VER!

Şiddet mağduru bir kadın hasta, psikiyatrist Ellen Rothun kâbusu haline gelir: Kara Adam tarafından izlendiğini iddia eden hasta, gizemli biçimde, iz bırakmadan ortadan kaybolur. Şimdi kendi hayatını da hastasınınkini de tehlikeye atan korkunç bir oyunun ortasındaki Dr Ellen Roth için hiç kimseye güvenemediği umutsuz bir savaş başlamıştır. Şeytani bir yapbozun parçalarını bir araya getirmeye çalışmaktan başka çaresi kalmayan genç psikiyatrist, korku, şiddet ve paranoyadan oluşan bu labirentte çıkış yolunu bulabilecek midir?
Her nefretin bir nedeni vardır.
Psikopatlar planlarına saplantılı biçimde sadık kalırlardı ; bu plan ne kadar akıl dışı olursa olsun.
'' Gerçek her zaman göründüğü gibi değildir, ''
*
Gerilim ve korku romanlarını çok seviyorum ve deli gibi Wulf Dorn okumak isteyen bir insan olarak bu kitabı da beğendim.Ancak Dorn'un en iyi romanı sanırım bu değil.Yani umarım değildir.Sürükleyici ve güzel bir kurguya sahip olmasına rağmen diğer gerilim kitaplarından ayıracak pek bir öge yoktu içinde.Bir şeyleri tahmin etmeye çalıştıkça hep yanıldım çünkü çok ileride düşünmüştüm."Aha yazar böyle yapsa müthiş olur"dediğim oldu ama yapmadı ve cevabı çok daha basit bir yere sakladı.Kısa bir süre de etkisinde kaldım.Her şeye rağmen bu kitaba iyi demek haksızlık olacak,iyinin çok çok üzerinde bir kitaptı.
*
Genellikle delirmek olarak adlandırılan duruma giden yol hiçte uzak değildir. Bazen birkaç beyin hücresi arasındaki küçük bir iletişim sorunu buna yeter ve bu olur.
Bir insanın beyni yüz trilyon sinapsın birbiriyle iletişim halinde olduğu yaklaşık yüz milyar sinir hücresinden oluşur. Bu arada her düşünce kafamızda kelimelere dönüşmeden önce inanılmaz bir hızla oluşur.
*
Görüşmek üzere!

You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe